ŠIROKI BRIJEG

Znanstveno-stručni skup Digitalizacija, arhiviranje i očuvanje kulturne baštine 2021.

U Širokom Brijegu održati će se Znanstveno-stručni skup Digitalizacija, arhiviranje i očuvanje kulturne baštine – 2021. s naglaskom na nematerijalnu kulturnu baštinu, 30. listopada 2021. godine u Kino dvorani Borak s početkom u 8:30.

Znanstveno-stručni skup organizira Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine uzpartnerstvo s UNESCO-om i suorganizaciju Sekcije CIOFF-a BiH i Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava iz BiH.

Obrađivat će se teme iz područja primjene UNESCO-ovih preporuka u očuvanju nematerijalnekulturne baštine, korištenja digitalnih alata i platformi za računalnu obradu i pohranu podataka kaoi prezentacija projekata udruga koje se bave ovom tematikom.

Na Znanstveno-stručnom skupu sudjelovat će blizu trideset predavača iz raznih područja i to:
Eksperti za UNESCO i međunarodne preporuke, eksperti i znanstvenici-istraživači na digitalnim platformama, eksperti i znanstvenici-istraživači za rad s digitalnim alatima, znanstvenici i istraživači kulturne baštine na terenu, eksperti za vođenje projekata, eksperti za odnose s javnošću, umjetnički voditelji i predstavnici skupina s višegodišnjim iskustvom u očuvanju NKB (blizu trideset).

Znanstveno-stručni skup namijenjen je članovima udruga i djelatnicima institucija koje se baveočuvanjem nematerijalne kulturne baštine kao i svim zainteresiranim za ovu tematiku.

Zbog ograničenog broja mjesta za dolazak na Znanstveno-stručni skup potrebno je poslati prijavu (ime i prezime, institucija/udruga, e-mail )do 28. listopada 2021. godine na e-mail ddtkb.zss2021-@gmail.com.

Potporu organizaciji dali su:
o UNESCO,
o Grad Široki Brijeg,
o Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke,
o Skupština Županije Zapadnohercegovačke,
o Federalno ministarstvo kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine,
o Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine,
o Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Tematske cjeline Znanstveno-stručnog skupa:

1) Preporuke UNESCO-a,
2) Digitalizacija i arhiviranje podataka,
3) Predstavljanje projekta na očuvanju NKB,
4) Okrugli stol na temu rada udruga na očuvanju NKB uz primjenu međunarodnih preporuka, novih digitalnih tehnologija i mogućnosti osiguranja sredstava za realizaciju projekata./HMS/

Program skupa možete pogledati OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...