ZLATNI LJILJAN U AKCIJI Obračunom sa SDP-om i NS-om Komšić želi pokazati da je veći Bošnjak od samih Bošnjaka

– Politički predstavnici Bh. bloka (Naša stranka i Socijaldemokratska partija – SDP) uzaludno su se nadali da će Željko Komšić u svojstvu predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine odustati od dostavljanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) – priopćeno je iz Komšićevog ureda.

Komšić podsjeća na pozive Bh. bloka da se u vezi s dostavljanjem ANP-a ne popušta, a javna je tajna, dodaje, da su iskreno priželjkivali političku pobjedu člana Predsjedništva Milorada Dodika koji “nepoštivanjem zakona i odluka bh. institucija te odbijanjem ANP-a blokira formiranje vlasti”.

– Iste političke figure koje do jučer nisu znale razliku između Akcijskog plana za članstvo (MAP) i ANP-a sada šute i kuju plan kako da nas, koji se zalažemo za poštivanje zakona i odluka institucija, optuže za neformiranje vlasti, što dovoljno govori o njihovoj dosljednosti – ističe Komšić.

Ocijenio je da je to neviđen oblik političkog licemjerja opterećenog “sujetama” da se uopće ne može pojmiti koliko je štetan po interese države Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz Ureda člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Zlatni ljiljan u akciji

Da Željka Komšića nije pogrešno nazivati drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH još se jednom potvrdilo u praksi, piše Hrvatski Medisjki Servis.

Naime, osim što je, po treći put, glasovima Bošnjaka izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, on se u svojim javnim istupanjima obraća isključivo bošnjačkim biračima.

“Zlatni ljiljan”, kako ga od milja nazivaju neki njegovi simpatizeri (ti isti smatraju ga “našim Bošnjakom”, ulazi u unutarnje političke obračune s bošnjačkim strankama (SDP i NS, svojim donedavnim partnerima) i pokušava se predstaviti većim Bošnjakom od njih.

Uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH tako se kao deklarirani ljevičar upustio u “preticanje s desne strane” spomenutog dvojca Nikšić-Kojović kako bi svojim glasače uvjerio da nisu pogriješili kada su ga Hrvatima nametnuli.

Fenomen “Komšić” zanimljiv je i po tome što čak i oni koji su ga birali priznaju da je nesposoban te da iza sebe nema nikakve rezultate, ali, eto, on je “naš Bošnjak” i on brani Bosnu od Dodika i Čovića.

Mitraljezac Komšić svojim potezima pokazuje da i u mirnodopskom razdoblju ne odstupa od ratne retorike i način razmišljanja karakterističan za vrijeme ratnih sukoba. Svoje političko “djelovanje” isključivo bazira na odnosu “mi” i oni” gdje se on predstavlja kao spasitelj dok su Dodik i Čović oličenje ultimativnog zla.

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH ne shvaća, ili ne želi shvatiti da se Bosna i Hercegovina ne prostire samo od Sebilja na sarajevskoj Baščaršiji do skretanja za Ilidžu i da se za stvari u BiH pita i Hrvate i Srbe, osim Bošnjaka./B. G./HMS/

Najnovije

LJUBUŠKI

Godišnjica pogibije četvorice pripadnika HVO-a iz Ljubuškog

U organizaciji udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja grada Ljubuškog, danas 14.kolovoza, obilježena je godišnjica stradanja hrvatskih branitelja Slavka Dugandžića, Ante Ereša, Mladena Ereša i...