REPUBLIKA SRPSKA

Životno ugroženo deset posto hospitaliziranih pacijenata zaraženih koronavirusom

Zbog infekcije koronavirusom na bolničkom liječenju u Republici Spokoj trenutno se nalaze 173 pacijenta, od kojih je 18 životno ugroženo, pokazuju podaci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci liječe se 52 osobe, a najviše je onih kod kojih je virus doveo do srednje teške kliničke slike – njih 30, dok tešku kliničku sliku imaju četiri pacijenta. U ovoj ustanovi je životno ugroženo 13 pacijenata, a svi oni su priključeni na respiratore, dok je na kisik priključeno devet pacijenata, piše Glas Srpske.

Na respiratorima je, uz to, još pet pacijenata koji se liječe u drugim bolnicama u RS, od čega dvije u bolnici u Doboju, a po jedan pacijent u bolnicama u Foči, Bijeljini i Gradišci.

U dobojskoj bolnici je trenutno na liječenju 49 pacijenata, u Foči 24 osobe, u Istočnom Sarajevu 15, u Gradišci devet pacijenata, u Prijedoru je osam pacijenata, po šest je smješteno u Zvorniku i Bijeljini, a četiri pacijenta se liječe u bolnici u Trebinju.

Po posljednjim podacima Instituta, do sada su se od virusa korona u Srpskoj oporavile 5.603 osobe, od čega najviše iz Banjaluke – 1.073, dok je ukupno 290 ljudi izgubilo bitku s koronom, od kojih pet u posljednja 24 sata./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije