"MOSTARSKO PROLJEĆE"

Životni put don Luke Brkovića u monografiji U službi Bogu i čovjeku

U sklopu Mostarskoga proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar u srijedu, 11. svibnja s početkom u 19 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače – Galeriji kraljice Katarine bit će predstavljena monografija o don Luki Brkoviću, svećeniku Vrhbosanske nadbiskupije, “U službi Bogu i čovjeku”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Monografija, inače, prikazuje životni put don Luke Brkovića od rodnog Rostova, njegova obrazovanja u Đakovu, Sarajevu i Zagrebu te svećenićkog služenja od 1967. do 2017. godine – u Tuzli, Sarajevu, Rankovićima, Solakovoj Kuli, Čajdrašu te ponovno u Sarajevu.

-Ovu monografiju vidim i kao divnu prigodu da onaj o kome je u monografiji riječ, ali i sami autori i svi koji će listati ovu knjigu budu izazvani i potaknuti na duboku zahvalnost Bogu za sve ono lijepo ostvareno u vremenu na ovim prostorima u jednom ljudskom životu. Ipak, ni izdaleka se sve ne može pretočiti u pisanu riječ – napisao je, između ostaloga, u predgovoru monografije kardinal Vinko Puljić, danas nadbiskup vrhbosanski u miru.

Knjiga “U službi Bogu i čovjeku” izišla je u izdanju HKD-a Napredak 2021. godine, a priredili su je počasni predsjednik HKD-a Napredak prof. dr. Franjo Topić i Ljubomir Lukić.

Tekstove u monografiji pisala su 24 autora, među kojima su svećenici, sveučilišni profesori, novinari, književnici, kulturni djelatnici, odvjetnici, ekonomisti, političari, a djelo je obogaćeno i brojnim fotografijama./I.B/HMS/

Najnovije

MOSTAR

Otvaranje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije u četvrtak

Svečano otvorenje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije održat će se u četvrtak, 1. lipnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Posebnost ovoga...