Ziloti-Pravoslavni fundamentalisti zovu djecu u kamp učiti ih ratovati

Pripadnici Srpske istinske pravoslavne crkve (ziloti) prije nekoliko dana objavili su novi poziv za Svetolazarev omladinski kamp, gdje djeca obučena u vojničku uniformu uče pucati iz replika kalašnjikova.

Iako je prošle godine poslije pisanja tamošnjih medija veliki broj institucija osudio kamp, ništa nije urađeno da se njegov rad zabrani.

Scene gdje dječaci i djevojčice rade sklekove, spavaju u špilji i sve to obučeni u vojničku uniformu su samo neke od aktivnosti koja će djeca i ove godine upražnjavati u kampu na Južnom Kučaju.

Roditelji koji prijave svoju djecu trebali bi platiti 50 eura za sudjelovanje.

U MUP-u kažu kako su prošle godine obavljeni razgovori i prikupljene informacije i od organizatora i od roditelja sudionika kampa.

Ipak, dalje od toga se nije otišlo, piše Blic.

Prošle godine u srpnju, SIPC (ziloti) je organizirala Svetolazarov pravoslavni omladinski kamp (SPOK) na Kučajskim planinama, gdje su dječaci i djevojčice uzrasta od sedam do 17 godina živjeli u vojničkim uvjetima u prirodi.

Kamp je prošle godine koštao uzmeđu 30 i 50 eura.

SIPC je naziv za nekanonsku i nepriznatu pravoslavnu crkvu koja od 1995. djeluje u Srbiji. Oni su pravoslavni fundamentalisti kojima je glavna ideologija antiekumenizam protiv katolika, ali i prekid svih kontakata s drugim krišćanima.

Smatraju i kako je pravoslavna crkva pala u herezu.

Prvi čovjek SPIC-a je Nemanja Stanković, poznatiji kao episkop Akakije./HMS/

Najnovije