ZHŽ: Stožer civilne zaštite usvojio Program aktivnosti za 2018. godinu

Zapadnohercegovački županijski Stožer civilne zaštite na sjednici u četvrtak u Širokom Brijegu razmatrao je i usvojio Izvješće o radu u 2017. godini te Program aktivnosti za 2018. godinu, prenosi Fena. 

Na temelju analize aktivnosti Stožera u 2017. godini zaključeno je kako je Stožer u potpunosti ostvario svoju zakonski utvrđenu zadaću u sustavu zaštite i spašavanja ZHŽ-a.

Ostvarena je odlična suradnja Stožera s općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite, županijskim i općinskim/gradskim povjerenstvima za procjenu šteta, te sa Županijskom upravom civilne zaštite koja je u funkciji stručne službe Stožera obavljala stručne, administrativne, financijske, tehničke i druge poslove.

Stožer je dao pozitivno mišljenje na Izvješće o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2017. godini, koje će biti dostavljeno županijskoj Vladi na usvajanje.

Također, dano je pozitivno mišljenje na Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2018. godini.

Osim toga, Stožer je usvojio nekoliko odluka neophodnih za normalan rad i funkcioniranje sustava zaštite i spašavanja u ZHŽ-u, kao i Odluku o izdvajanju sredstava za općine/grad u ostvarivanju njihovih zadataka u području zaštite i spašavanja.

I ove godine Stožer će s Upravom civilne zaštite ZHŽ-a organizirati obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite – 1. ožujka, objavljeno je službenim internetskim stranicama Grada Širokog Brijega. /HMS/

Najnovije