ŽEPČE: Održana sjednica Predsjedništva i Središnji odbor Mladeži HDZ-a BiH

Sjednice Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH i Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH održane su u Žepču.

Na sjednici Predsjedništva razgovaralo se o predstojećim Općim izborima, kao i o pripremama za sjednicu Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH.

Na početku sjednice Predsjedništva prisutne su pozdravili i uputili riječi dobrodošlice ministar prostornog uređenja FBiH i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče Josip Martić i dopredsjednica Mladeži HDZ-a BiH Gordana Ćurić.

U radnom dijelu sjednice Predsjedništvo je razmatralo plan aktivnosti u tekućoj izbornoj godini.

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH donijelo je zaključak da se Mladež treba još više angažirati u predstojećem periodu i provoditi aktivnosti koje će okupiti još veći broj mladih ljudi, jer samo snažno zajedničko djelovanje može donijeti pozitivne pomake u društvu.

Nakon toga održana je sjednica Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH, na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predstojećim Općim izborima, te se analizirao rad županijskih i regionalnih organizacija Mladeži HDZ-a BiH te organizacije Mladeži Brčko distrikta.

Prisutne su pozdravili i uputili riječi dobrodošlice načelnik općine Žepče i član Predsjedništva HDZ-a BiH Mato Zovko, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske Županije Ivo Tadić i dopredsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Zeničko-dobojske Županije Josip Maglica.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić prezentirao je detaljno izvješće o svim aktivnostima koje je Mladež HDZ-a BiH provela u prvoj godini njegovog mandata. On je naglasio važnost rada Mladeži u oblasti obrazovanja kroz održane javne tribine i radionice na kojima su mladi učili o poduzetništvu i europskim fondovima.

Mikulić je pozvao na nastavak aktivnog djelovanja Mladeži kakav je bio i u proteklom razdoblju, posebno u aktivnostima općinskih i županijskih organizacija na terenu. Također, ukazao je na značaj medijskog prezentiranje svih aktivnosti koje se provode, kako bi javnost bila informirana o pozitivnom djelovanju Mladeži.

Svoja izvješća prezentirali su i predsjednici županijskih i regionalnih odbora Mladeži HDZ-a BiH , te predsjednik organizacije Mladeži HDZ-a BiH za Brčko distrikt. Izvješća govore o zajedničkom sinkroniziranom provođenju mnogobrojnih aktivnosti i djelovanju Mladeži na području cijele Bosne i Hercegovine.

Zaključak Središnjeg odbora Mladeži jeste da Mladež nastavi svoj pozitivan rad i djelovanje u cijeloj Bosni i Hercegovini, te brigu za bolji položaj mladih ljudi u društvu kao i poticanje svih aktivnosti koje će biti od značaja za mlade u BiH.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH kao najveća i najorganiziranija mladež hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i dalje će čvrsto i ustrajno djelovati i usmjeravati svoje aktivnosti kako bi zaštitila temeljno pravo obrazovanja na vlastitom jeziku s ciljem očuvanja kulture, identiteta i tradicije hrvatskog naroda i obrani konstitutivnih prava zajamčenih Ustavom.

1so2

1so3

1so4

1so5

/HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SAD

Naglo pala nezaposlenost, ovome se nitko nije nadao

Objavljeni su najnoviji podaci o nezaposlenosti u SAD-u.Prema novim podacima, stanje se popravlja. Naime, 2,5 milijuna Amerikanaca dobilo je poslove u svibnju nakon ukidanja...