ŽEPČE: Danas obilježavanje 25. obljetnice zločina nad Hrvatima u selu Kiseljak

Koordinacija braniteljskih udruga HVO-a Žepče poziva na obilježavanje 25. obljetnice zločina nad Hrvatima u selu Kiseljak u toj općini.

Na današnji dan, 16. kolovoza 1993. godine, snage tzv. Armije BiH u napadu na selo Kiseljak počinile su ratni zločin nad hrvatskim civilima i pripadnicima 111xp brigade HVO-a Žepče. U napadu na Kiseljak ubijeno je 11 osoba hrvatske nacionalnosti, od kojih je njih 8 civila. Najmlađa žrtva je djevojčica, Ivana Širić (13) godina. Za zločin u selu Kiseljak ni nakon 25 godina nitko nije kazneno odgovarao.

“Ovim putem obavještavamo vas da će u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga domovinskog rata HVO dana 16.08.2018.godine (četvrtak) biti organizirano obilježavanje sjećanja na ratni zločin koji je počinjen u mjestu Kiseljak kod Žepča 1993.godine”, navodi se.

Program:

17: 30 sati – polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju u Kiseljaku

18:00 sati – sveta misa za ubijene hrvatske civile i poginule branitelje u župnoj crkvi u Bistrici

“U uvjerenju da je sjećanje na žrtve najsigurnija obrana od iskrivljene svijesti, koja je i uzrok njihovog stradanja, pozivamo vas da zajedno iskažemo počast i sjećanje na žrtve Kiseljaka 1993-2018”, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TESTOVI POKAZALI

Đoković i supruga više nemaju COVID-19 virus

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković i njegova supruga Jelena negativni su na covid-19, objavio je u četvrtak New media tim, nakon što je Đoković...