ZENICA: U Orahovici uhićen presuđeni silovatelj, danima se krio u šumi

U Orahovici kod Zenice večeras se odvijala prava drama kada su službenici Policijske uprave Nemila MUP-a ZDŽ pronašli i uhitili Emsada Valentića, koji se danima krio u šumi iznad ovog sela.

On je prijetio susjedima, zapalio im sijeno, a navodno je na jednog od njih krenuo i nožem, zbog čega su mještani danima bili u strahu, piše Avaz.

Kako priča mještanin Orahovice, najprije su uočili Valentića na jednom proplanku iznad sela, o čemu su odmah obavijestili policiju koja je danima patrolirala ovim mjestom.

“Policajci su primijetili kako njegov brat ide sa kesom u kojoj se nalaze hrana i cigare, te odlazi u kuću Jakuba Jahijaja. Nakon što se vratio njegov brat, policija je upala u kuću i zatekla Valentića u kupatilu kako se tušira. Odmah su ga uhitili”, priča mještanin Orahovice, dodajući da je priveden i Jahijaj u čijoj kući je pronađen.

Inače, osim u šumi, proteklih dana presuđeni silovatelj krio se u šumi i obližnjoj štali, ali i kod susjeda Jahijaja.

“Laknulo nam je kada smo čuli da je pronađen i uhićen. Plašili smo se da se ne dogodi novi Gačić – govore mještani.

Podsjećamo, javnost je ostala u šoku nakon što je Valentić, u kolovozu 2007. godine, silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju, kćerku./HMS/

Najnovije

PRILOG RTV HERCEG BOSNE

Obilježena godišnjica stravičnog zločina Armije BiH u Dusini

Obilježena je 28. godišnjica zločina nad Hrvatima Dusine od strane Armije BiH i onih koje ovih dana brani ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković. Dok...