Hrvatski Medijski Servis

ZENICA: Predsjednik NO “Čelika” pucao na navijače

Policija je privela jednu osobu zbog današnje pucnjave koja se dogodila ispred službenog ulaza na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Privedena je osoba inicijala A. Š, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

Podsjećamo, ispred službenog ulaza na stadion Bilino Polje došlo je do pucnjave oko 17:55 sati prije početka Skupštine Nogometnog kluba Čelik.

Pucnjavi je najprije uslijedio verbalni konflikt.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a NK Čelik nije uspio održati drugu sjednicu skupštine kluba u novom sazivu zbog nedostatka kvoruma.

Prema informacijama koje prenose domaći mediji, predsjednik Nadzornog odbora Čelika Ševko Adilović sukobio se sa skupinom navijača koji su čekali ispred stadiona i potegao oružje.

“Trebali smo otvoriti sjednicu i čuli smo da se ispred stadiona ogodio incident. Sjednica je do daljnjeg odgođena, a ja ću pričekati s ostavkama jer je izvanredno stanje. Raspušta se ovo povjerenetvo, pa će Općina postaviti odbor za hitnost koji će naći neko rješenje”, kazao je Bradarac./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte