Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ZENICA: ’Kralj džeparoša’ i njegovi sinovi pretukli mladića

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu Tužiteljatva Zeničko-dobojske županije protiv „kralja džeparoša“ Elvisa Salčinovića i njegovih sinova Denisa Hamidovića Bebice i Leonarda Hamidovića Tome koji su sudjelovali u napadu koji se dogodio 31. srpnja u teretani u zeničkom naselju Blatuša. Tom prilikom teške ozljede je zadobio I. H. iz Zenice.

Bacio rukavice

Prema navodima iz optužnice, Denis Hamidović je u teretani počeo sparingovati sa I. H., da bi nakon izvjesnog vremena Hamidović skinuo i bacio rukavice, prenosi Avaz.

– Tada se obratio I. H. riječima: „Sad ćeš ti vidjeti“, da bi, potom, zajedno sa S. R. napustio teretanu. Nakon kraćeg vremena vratio se S. R. u teretanu držeći pištolj – stoji u optužnici.

Trener V. T. pokušao je spriječiti sukob, međutim, Denis je pucao prema I. H., svjestan da na taj način može izazvati opasnost za život prisutnih.

Nakon toga S. R. prilazi I. H. u namjeri da mu nanese teške ozljede, zadaje mu nekoliko udaraca bokserom u predjelu glave. Tada se umiješao trener i s još jednom osobom ih je razdvojio, nakon čega su izašli iz teretane.

Denis se vratio u teretanu s više osoba, među kojima su bili njegov otac Elvis Salčinović i brat Leonardo Hamidović. Elvis je repetirao i uperio pištolj prema prisutnima u teretani, a Denis i Leonardo su s ostalima tukli I. H.

Završio u bolnici

Kada je I. H. pao na pod, oni su nastavili da ga udaraju nogama, šakama, bokserima, noževima i drugim predmetima koje su imali kod sebe.

Od udaraca je I. H. završio u Županijskoj bolnici Zenica, a napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Kaznena djela

Denis Hamidović je optužen za kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i nanošenje teške tjelesne ozljede. Elvis Salčinović i Leonardo Hamidović terete se za nanošenje teških ozljeda. Salčinović i njegovi sinovi poznati su po organiziranju grupe koja se bavila džeparenjem širom Europe./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte