VELIKA BRITANIJA

Žena koju je partner ostavio zbog izbjegle Ukrajinke: “Evo kako mi se odužila što sam joj dala dom”

Majka Lorna Garnett kaže da joj je slomljeno srce nakon što ju je partner odlučio ostaviti zbog Ukrajinke Sofiie Karkadym, samo deset dana nakon što se preselila u njihov dom nakon bijega iz ratom razorene Ukrajine.

Zaštitar Tony Garnett (29), koji živi u Bradfordu, rekao je da se zaljubio u 22-godišnjakinju i da želi s njom provesti ostatak života. Sofiia, koja je pobjegla iz grada Lavova, rekla je da joj se Tony svidio čim ga je vidjela i da par živi svoju vlastitu “ljubavnu priču”.

Lorna Garnett navela je kako vjeruje da je Sofiia “od početka ciljala na Anthonyja, odlučila da ga želi i uzela ga”, piše Daily Mail.

– Sve što sam znala okrenulo se naglavačke u razmaku od dva tjedna – kazala je.

– Odlučila sam da je ispravna stvar da nekome stavim krov nad glavom i pomognem mu kad su u očajničkoj potrebi. Evo kako mi se Sofiia odužila što sam joj dala dom – dodaje.

Obitelj je prihvatila Sofiiu kako bi bila dio pomoći Ukrajincima koji bježe od ruske invazije, a Tony je rekao da “želi učiniti pravu stvar”. Sofiia je bila prva osoba koja je stupila u kontakt na Facebook stranici gdje je ponudio smještaj izbjeglicama prema Vladinom planu.

Sofiia, koja radi kao IT menadžerica, doletjela je u Manchester 4. svibnja nakon što je tjednima čekala u Berlinu da joj se odobri viza za Ujedinjeno Kraljevstvo. Tony je rekao da su on i Sofiia brzo povezali, a da se svidjela i njegovim kćerima.

Tony govori slovački te je mogao razumjeti Sofiiu kada bi govorila na ukrajinskom jeziku. Međutim, zbog toga Lorna nije znala o čemu razgovaraju. Atmosfera je postajala sve napetija, a nakon velike svađe Tony i Sofiia odlučili su preseliti kod njegovih roditelja.

Nakon što prekinuo 10-godišnju vezu, Tony kaže da se osjeća loše i da Lorna nije kriva.

– Tako mi je žao zbog onoga što Lorna prolazi, to nije bila njezina greška. Nismo htjeli nikoga povrijediti – kazao je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REAKCIJE

DŽAFEROVIĆ: Pozdravljam odluku V. Britanije o slanju vojnih eksperata u BiH

Pozdravljam odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o slanju vojnih eksperata, kojim će se osnažiti NATO štab u Bosni i Hercegovini, te pružiti praktična podrška našoj...