"UVOD U CENZURU"

Željku Samardžiću nije dozvoljeno održati koncert u Splitu

Pjevaču Željku Samardžiću nije dozvoljeno da 18. kolovoza nastupi pred splitskom publikom u Sustipanu, piše “Slobodna Dalmacija”.

Odluku o tome donio je direktor ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splita Marko Pejnović, koji tvrdi da ima pravo na to i da muzika Samardžića nije primjerena Sustipanu.

Organizatori koncerta iz agencije “Ona moja” navode da je u pitanju uvod u cenzuru tijekom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati.

Iz agencije “Ona moja” dodaju da su iznenađeni ovom odlukom, s obzirom na to da Samardžić puni dvorane širom regije i da je nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske.

“S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike i da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku”, rekao je direktor agencije “Ona moja” Domagoj Petričević.

Odbijanje ustupanja popularne splitske koncertne lokacije Željku Samardžiću za nastup uslijedilo je nakon odluke gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da zabrani koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović u ovom gradu./Srna/HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...