UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

ZELINSKIJ: Deokupirali smo čak 1.015 naselja, nitko ne zna koliko će rat potrajati

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski sinoć je u svom obraćanju na službenom Facebook profilu poručio da su do sada uspjeli deokupirati čak 1.015 naselja te da će i dalje nastaviti s postupnim oslobađanjem teritorija od agresora.

Zelenski je potvrdio da je ukrajinska vojska jučer uspjela oboriti čak 200-i ruski avion, što se u povijesti njihove vojske nikada nije dogpdilo.

“Rusija u ovom ratu do sada nije ostvarila nikakve rezultate, a tako će i ostati. Za sada nitko ne može s preciznošću reći koliko će rat trajati, ali mi radimo sve kako bi svoju teritoriju oslobodili od neprijatelja – to je naš prioritet”, poručio je Zelenski.

Dodaje da okončanje sukoba ne ovisi samo o ukrajinskom narodu, koji usput radi sve što je potrebno i bori se lavovski, već i od partnerskih zemalja. Zahvalan je, ističe, i za svaku vojnu, humanitarnu i financijsku pomoć koju su pružile zapadne zemlje.

Zelenski kaže i da je u 1.015 naselja ponovo uspostavljena struja, vodoopskrba , prijevoz i socijalne usluge.

“Nastavljamo s obnavljanjem deokupiranih teritorija Ukrajine. Do danas je deokupirano 1.015 naselja, što je plus šest u protekla 24 sata. Tamo vraćamo struju, vodoopskrbu, komunikacije, prijevoz, socijalne usluge. To je važno. Naravno, sjećamo se svakog grada i svake zajednice koja je još uvijek pod okupacijom. Herson, Melitopolj, Berdjansk, Enerhodar, Mariupolj i svi gradovi i mjesta Donbasa… Postupno oslobađanje Harkovske oblasti dokazuje da nikoga nećemo prepustiti neprijatelju”, istaknuo je ukrajinski predsjednik još jednom slaveći sve vojnike i branitelje njihove domovine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije