PREDSTAVNIK HVIDRE SREDIŠNJE BOSNE

Zelić o nazočnosti negatora zločina Šefika Džaferovića u Vukovaru: Podlo i licemjerno

Današnja nazočnost bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u Koloni sjećanja u Vukovaru izazvala je ogorčenje među bh. hrvatima, jer je Džaferović doslovno jučer negirao ratne zločine bošnjačke Armije RBiH nad Hrvatima.

Naime, Džaferović, jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, jučer je na obilježavanju 29. godišnjice osnutka 4. Korpusa Armije RBiH u Jablanici kazao kako iza te bošnjačke vojske nisu ostale grobnice ni logori.

“Trebamo biti ponosni na sve što smo uradili u praktično nemogućim uvjetima. Tamo gdje je bila Armija RBiH dokle je dopirala legalna vlast, legalne vlade Republike BiH, poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-historijski, vjerski objekti i spomenici”, rekao je Džaferović i dodao kako “iza Armije RBiH nisu ostale masovne grobnice i logori, vodila je obrambeno-oslobodilački rat, dok su agresorske snage, koje su napale BiH, učinile sve suprotno”.

Za predstavnike braniteljskih udruga nazočnost Džaferovića u Vukovaru je licemjerna i kao takva neprihvatljiva.

“Sama posjeta Vukovaru je podla i jednostavno ne znam tko je od predstavnika Hrvatske uopće dopustio da tamo bude jedan Džaferović koji prednjači u lažima bošnjačkih političara oko ratnih zločina nad Hrvatima. Njegove laži nemaju granica. Licemjerno je da se došao pokloniti žrtvama Vukovara. Ovo je uvreda Hrvatima u BiH za onoga tko je organizirao i dopustio dolazak osobe koja ima i sumnjivu ratnu ulogu”, rekao je Miroslav Zelić, predstavnik HVIDRA-e središnje Bosne.

Zelić je prokomentirao i Džaferovićevo negiranje ratnih zločina pročinjenih od strane pripadnika bošnjačke ARBiH.

“Takva Džaferovićeva izjava je protivna odlukama Suda Bosne i Hercegovine koji je donio presudu za bugojanski logor, logor u Jablanici i mnoge druge logore diljem BiH. U prsudi za bugojanske logore i mjesta zatočenja osuđeno je više osoba, upravljitelji logora te visoko pozicionirani dužnosnici iz Armije BiH”, objasnio je Zelić.

U Bugojnu su, dodao je, postojala 53 zatočenička centra i logora za Hrvate.

“Pet je crkava bilo devastirano, a pojedine potpuno uništene od strane Armije BiH. Tri župna uredas su potpuno spaljena. Svi spomenici su bili uništeni a katolička groblja devastirana. Sva sela gdje su živjeli Hrvati su bila potpuno spaljena. To je sve učinila Armija BiH.

I danas se pak traga za najmanje 15 nestalih Hrvata Bugojna”, rekao je Zelić.

Inače, na području BiH postojala su najmanje 331 zatočenička centra i logora za Hrvate koje je oformila Armija BiH kroz koje je prošlo najmanje 14.5000 Hrvata, od civila do pripadnika HVO-a./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img