ZDŽ: Podignute optužnice protiv načelnika Olova i Usore

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije podiglo je protiv dvojice aktualnih te jednog bivšeg općinskog načelnika u Zeničko-dobojskoj županiji optužnice za zloporabu službenog položaja, saznaje portal Vijesti.ba.

Protiv Đemala Memagića i Alije Hadžiabdića, aktualnog i bivšeg načelnika Olova, podignuta je optužnica zbog kaznenog djela zloporaba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH. Optužnica je potvrđena od strane sudca za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom.

“Navedena optužnica ih tereti da su iskoristili svoj službeni položaj i pribavili korist drugoj osobi u vidu napredovanja u državnoj službi”, rekla je za portal Vijesti.ba glasnogovornica ovog tužiteljstva Mirna Poljac.

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu i protiv aktualnog načelnika Općine Usora, Ilije Nikića, također zbog kaznenog djela zloporabe položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH.

“Navedena optužnica ga tereti da je iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist drugoj osobi u vidu zaposlenja na određeno vrijeme, suprotno proceduri zapošljavnja državnih službenika”, kazala je Poljac./HMS/

Najnovije

IMA SE, MOŽE SE...

Haaland na oproštajne darove potrošio pola milijuna eura: Častio i kuhare, fizioterapeute, liječnike…

Norveški napadač Erling Haaland (21) podijelio je desetke skupih satova suigračima i klupskom osoblju kao oproštajne darove na odlasku iz Borussije Dortmund u Manchester...