ZDRAVKO MAMIĆ: Živ ne bih došao u hrvatski zatvor. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Da vam nacrtam?

Zdravko Mamić, koji je otišao u Međugorje u BiH prije nego što je lani nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, poručio je kako živ ne bi došao u hrvatski zatvor.

U razgovoru za Provjereno Nove TV aludirao je na slučaj Slobodana Praljka, koji se ubio nakon izricanja osuđujuće presude na Haaškom sudu.

– Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Što sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor – rekao je Mamić.

Rekao je i da se protiv njega vodi politički progon, da želi živjeti u BiH pa da bi bilo pošteno da mu se ondje i sudi.

Bivši izvršni predsjednik nogometnog kluba Dinamo bio je osuđen za izvlačenje stotinu milijuna kuna iz nogometnog kluba Dinamo, a nakon što je protiv njega potvrđena druga optužnica za izvlačenje još više novca i u kojoj ga se tereti da je organizirao i vodio zločinačko udruženje, izašla je teza o mogućoj svojevrsnoj “razmjeni” za bivšu sutkinju Lejlu Fazlagić, koja, kao i Mamić, ima dvojno državljanstvo.

– U takvom ambijentu da se vratim i da sebi dopustim da me rastrgaju kao zvijeri, kao hijene, ja ne znam biste li vi to smjeli ili bilo tko drugi. Ja sam žrtva montiranog sudskog postupka – rekla je Fazlagić za Provjereno Nove tv./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DEBITIRAO BOŠKO ŠUTALO

Pašalić strijelac u pobjedi Atalante protiv Napolija

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić bio je strijelac prvog pogotka u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi Atalante protiv Napolija u susretu 29. kola talijanskog nogometnog...