Zdrava navika zbog koje imate tri puta veći rizik za infarkt

Studija je rađena na oko 12.500 pacijenata koji su preživjeli infarkt i oni su svi detaljno opisali što su radili sat vremena prije srčanog udara. Za usporedbu su opisali i što su radili i kako su se osjećali i dan ranije. Ispostavilo se da je većina u satu prije infarkta bila ili ljuta ili su vježbali, piše 24sata.hr.

Nakon što su analizirali podatke, istraživači su zaključili kako ljutnja i vježbanje udvostručuju rizik za srčani udar. No još je gora situacija ako vježbate ljuti, tada se rizik utrostručuje, piše Men’s Health.

Dr. Andrew Smyth kaže da je to zato jer se zbog ljutnje i vježbanja krvne žile sužuju i zbog toga ne mogu do srca dovesti dovoljno krvi, u kojoj je srcu prijeko potrebni kisik, te dolazi do infarkta.

Iako su rezultati studije zabrinjavajući, treba reći kako se oni posebno odnose na rizične skupine.

– Ako ste mladi i nemate problema sa srcem, možete vježbati dok ste ljuti. Kod mladih su pozitivne strane vježbanja puno veće od onih negativnih – rekao je dr. Smyth./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Muče vas akne, mučnine i srčani problemi? Možda pijete previše mlijeka

Iako je mlijeko za većinu ljudi dio svakodnevne prehrane, njegovo pretjerano konzumiranje može biti loše za naše zdravlje, piše Insider.Možete osjetiti mučninuSudeći prema istraživanju...