ODRŽANA SJEDNICA VLADE BiH

Zbog sudske zabrane s Novalićem nisu pričali o respiratorima, Mandić nije svjedok

Završena je sjednica Vlade Federacije BiH, prva nakon što je Sud BiH premijeru Fadilu Novaliću izrekao mjere zabrane komuniciranja sa svjedocima Tužiteljstva BiH u vezi afere “Respiratori”, među kojima je i ministrica financija Jelka Miličević.

Ona je današnju sjednicu napustila nešto prije završetka.

Upitana za izjavu, zahvalila se i odgovorila da trenutno nema vremena, javlja Avaz.

Ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara kazao je da na sjednici uvijek ima zanimljivih točaka dnevnog reda.

Upitan o atmosferi nakon odluke Suda BiH da izrekne premijeru Novaliću mjere zabrana, Čampara je poručio da je sjednica održana u normalnom formatu.

– Nije bilo riječi o respiratorima. Nije bilo čudno sjediti na sjednici – kazao je Čampara.

Ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić nakon sjednice Vlade FBiH kazao je da on nije među svjedocima u predmetu koji se dovodi u vezu s nabavkom respiratora.

– Nemam nikakvo rješenje ili zabranu. Sjednica je protekla normalno. Činjenica je da su određene točke skinute s dnevnog reda – istaknuo je Mandić.

Potvrdio je da se o spornim točkama nije raspravljalo zbog sudske zabrane.

– Osim izvješća o radu Civilne zaštite za 2019. sve ostalo je skinuto jer nije primjereno sad o tome govoriti. Ne mogu sad govoriti o detaljima ali skinute točke bile su o civilnoj zaštiti, točnije o čemu je zabranjeno razgovarati i izvještaji o radu za 2020. godinu i sve što je vezano za respiratora – pojasnio je Mandić.

Inače, najavljeno da će Tužiteljstvo BiH pratiti i ocjenjivati da li se i koliko poštuju izrečene mjere, što je navodno i učinjeno. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije