ZBOG SEFIĆA Granična policija BiH suspendirala četiri policijska službenika

Provedenim internim postupkom Granična policija (GP) BiH utvrdila je kako je Operativni centar GPBiH informaciju o događaju i S. S., 8Ssnjin Sefić, op. hms) koji je osumnjičen za prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama, prethodno dobivenu od MUP-a Županije Sarajevo, proslijedio svim organizacijskim jedinicama.

U skladu s tim, informacije su bile dostupne policijskim službenicima na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog nesavjesnog i nepravovremenog obavljanja službenih zadataka i površnog pristupa u obavljanju službene dužnosti policijskih službenika na MGP Uvac, omogućen je izlazak S. S. iz BiH. Također, utvrđeno je da nije postojao problem u sustavu protoka informacija između organizacijskih jedinica GP BiH, te da je propust prilikom kontrole S. S. uzrokovan isključivo ljudskim faktorom, navodi se u priopćenju.

Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskih službenika Jedinice granične policije Višegrad R. D., P. D., B. E. i B. A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teže ozljede službene dužnosti “neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka” i “ponašanje koje narušava ugled policijskog organa”.

Policijski službenici privremeno su suspendirani do okončanja disciplinskog postupka.

Granična policija BiH nastavit će provjeravati okolnosti prelaska S. S. preko granice. Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta i drugih službenika GP BiH uključenih u obavljanje graničnih provjera ili prijenos informacija o događaju, bit će sankcionirani, stoji u priopćenju Granične policije BiH./HMS/

Najnovije