ŽZH

Zbog radova usporeno prometovanje na cestama Široki Brijeg – Posušje i Grude – Posušje

U ponedjeljak ujutro u BiH se prometuje po pretežito suhim kolnicima, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, a iz Auto moto saveza u BiH vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 8:00 do 16:00 sati, prenosi portal Jabuka.tv.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići u vremenu od 7:30 do 18:00 sati dolazit će do potpune obustave prometa.

Za vrijeme obustave, vozila iz pravca Čapljine prema Međugorju idu obilaznicom u pravcu Ljubuškog, dok se vozila iz Čitluka prema Čapljini preusmjeravaju na dionice Cerno – Ljubuški – Čapljina ili Blizanci – Žitomislići – Čapljina.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj – Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) u vremenu od 5:00 do 21:00 sat promet se odvija dvosmjerno, od 21:00 do 0:30 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 0:30 do 5:00 sati promet kroz tunel obustavlja.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje – Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je promet u vremenu od 8:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac – Berkovići – Krivača – Bileća – Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-14.1 Brčko – Bijeljina (od kružno toka Ilićka do naselja Gredice) zbog izvođenja radova, promet se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik
M-4 Jelah – Doboj, Prijedor – Kozarac (na lokaciji Kalate)
M-5 Jajce – Donji Vakuf (tunel Vinac), Ključ – Mrkonjić Grad (Velečevo), Donji Vakuf – Travnik (Komar)
Kiseljak – Busovača (Busovača – Draga), Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača)
M-6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić)
M-16 Livno – Kamensko (Liskovača)
M-16.2 Uskoplje – Bugojno (Gračanica)
M-17 Mostar – Jablanica (most Bijela), Buna – Tasovčići, Jošanica – Rajlovac, Stup – Blažuj
M-17.5 Posušje – Grude
M-18 Sarajevo – Trnovo, Sarajevo – Vogošća, Olovo – Semizovac, Sarajevo – Semizovac

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć), M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo – Gradačac (Turić Prosjek).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je iz AMSBiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FBI POKRENUO ISTRAGU

Paket s otrovnim ricinom upućen Trumpu

Paket koji sadrži otrovni ricin upućen američkom predsjedniku Donaldu Trumpu presreli su organi zakona, navode mediji. FBI i američka tajna služba, ovlaštena štititi predsjednika, pokrenuli...