ŽEPČE

Zbog poplave zatvoren promet na magistralnom putu M-17

Zbog izlijevanja vode u naselju Brankovići u općini Žepče večeras oko 20 sati u potpunosti je zatvoren promet na magistralnoj cesti M17.

Prometnicu osiguravaju djelatnici PU Žepče, a očekuje se dolazak strojeva za sanaciju ovog dijela prometnice. Prema informacijama Radio Žepče prekinut je i promet na M17 prema Maglaju.

Podsjećamo, Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo danas je objavila upozorenje za sve nadležne subjekte, institucije i stanovništvo. Iz te su agencije nakon sagledanih parametara izdali upozorenje na moguće izvanredno hidrološko stanje.

Prognozira se porast vodostaja uslijed novih padalina na srednjem i donjem dijelu sliva rijeke Bosne. Očekuje se dostizanje razina obavještavanja o mogućim poplavama na hidrološkim stanicama na srednjem i donjem dijelu sliva rijeke Bosne u FBiH. Podsjetimo i kako su Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali danas ugovore u Žepču o sufinanciranju iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su općini Žepče dodijeljena sredstava u ukupnom iznosu od 423.910 KM.

Isto tako, ministar je kazao kako će se ovom podrškom povećati otpornost lokalnih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine, konkretno općine Žepče, u smislu povećanja energijske učinkovitosti i smanjenju rizika od klizišta i poplava, čime će se doprinijeti većoj sigurnosti stanovništva i infrastrukture u ciljanim područjima kao i održivosti ulaganja u razvoj i oporavak općine Žepče, prenosi Radio Žepče./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img