Hrvatski Medijski Servis

ZBOG DEKARACIJE SDA Skupština RS večeras smjenjuje Senada Bratića

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić (SDA) trebalo bi biti smijenjen s ove funkcije na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta.

Posebna sjednica parlamenta Srpske trebala bi biti održana večeras u 18.00 sati.

“Na osnovu člana 171. stav 1. i 172. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi zastupnika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i te skupina neovisni zastupnici i Mijo Perkunić. U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice s prijedlogom dnevnog reda narodni zastupnici su podsjetili da je Stranka demokratske akcije na svom poslednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je izravno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je zajamčen status Republike Srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda”, navode iz NSRS.

U obrazloženju se ističe da je “Senad Bratić kao visoki dužnosnik SDA sudjelovao u donošenju ove deklaracije, te da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA provodi politiku protiv interesa Republike Srpske i da kao potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske djeluje suprotno Ustavu i zakonima Republike Srpske zbog čega se narodni zastupnici pozivaju da podrže prijedlog odluke o njegovom razrješenju”.

“Naglašava se da je deklaracija SDA, u čijem donošenju je sudjelovao i Senad Bratić, do sada najeklatniji primjer kršenja Daytonskog mirovnog sporazuma, ustavne strukture BiH i da kao takva predstavlja izravan napad kako na ustavni poredak, tako i na ukupnu sigurnost unutar BiH. Uz obrazloženje zahtjeva za posebnu sjednicu dostavljeni su i potpisi narodnih zastupnika”, stoji u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte