ZAVRŠNI SKUP “ZAJEDNIŠTVA” U VITEZU: Zbog naše malobrojnosti u nedjelju moramo biti kao jedno

Posljednje poruke ove izborne kampanje prije nedjeljnih Općih izbora kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović večeras je poslao iz Viteza, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović je sve nazočne pozdravio u ime svih hrvatskih dužnosnika, predstavnika HDZ-a BiH i HNS-a koji su protekli mandat proveli na braniku hrvatskih interesa ali i dužnosnika iz Republike Hrvatske i brojnih drugih gostiju iz svih sfera društvenog života te cijele BiH koju su večeras, još jednom prije sutrašnje predizborne šutnje došli pozdraviti i podržati Zajedništvo.

U ime svih njih koji predvode politiku hrvatskog naroda posebno se zahvalio braniteljima a sve što su uradili kako bismo danas s ponosnom mogli kazati da smo Hrvati u Središnjoj Bosni ali i diljem Bosne i Hercegovine, obrativši se mladima koji u svojim srcima trajno moraju nositi vrijednosti Domovinskog rata jer ćemo bez toga nestati kao narod.

Osvrnuo se i na rad Mladeži, Zajednice žena te Utemeljitelja, ali i na sve one koji su večeras iz Hercegovine došli podržati završni skup kao primjer zajedništva hrvatskog naroda, primjer pjesme Mate Bulića kao svojevrsne himne ove kampanje, „Braća po materi“ zajedništvo Hrvata Središnje Bosne, Hercegovine i Posavine.

Zahvalio se i gospodarstvenicima “zahvaljujući kojima funkcioniramo i kao politički narod i bez kojih bismo budućnost mogli samo zazmišljati”. Nakon svih sedam točaka Izbornog programa Čović je najavio i predaju dopunjenog Upitnika za članstvo u EU te kazao kako su kraj i početak svake priče, euroatlantske integracije.

„No, ključna poruka svih poruka je zajedništvo, bez zajedništva mi zbog svoje brojnosti nismo u mogućnosti izabrati svoje predstavnike, i ono mora doći u nedjelju do izražaja. Pozivamo sve i nudimo prijateljske ruke svima. Digli smo se iznad crte jer nije dovoljno biti dobar, moramo biti mnogo iznad crte zbog svoje malobrojnosti, predvoditi sve procese u BiH. Ovo je put, drugog puta nema, naše zajedništvo je način zaštite. Ovdje u Središnjoj Bosni nemojte se umoriti. Od 8. ponovno počinjemo raditi, imamo četiri godine da realiziramo sve programe. Moramo puno više raditi, biti puno bolji. Stoga prije svega, red, rad, ljudskost i domoljublje, na tome trebamo graditi svoju poziciju i onda ne sumnjajte da ćete imati i svog hrvatskog člana Predsjedništva uvijek uz sebe. Ja vas pozivam, u nedjelju pošaljimo poruku svima, mi ćemo birati svoje legitimne predstavnike“, poručio je Čović.

„Do uspostave mehanizama zaštite, nema nam druge nego pobjeđivati“ poručio je Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH.

„Danas Federacija na koju smo pristali sa željom da budemo ravnopravni, nije ni blizu onoga na što smo pristali i mijenjat ćemo je svim snagama“, kazao je Marinko Čavara, nositelj liste za Parlament Federacije BiH i predsjednik Federacije BiH.

„Premda svjesni izazova zapadnih država, moramo uložiti dodatne napore da naša mladost ostane ovdje, da ne ostavimo grobove naših Vitezova te da njihova žrtva ne bude uzaludna.

„Pozivam sve sposobne ljude Središnje Bosne da daju svoj doprinos, da budemo kao jedno, zajedno, da osiguramo opstojnost hrvatskog naroda“, kazao je Ilija Nakić, nositelj županijske liste za Sabor Županije Središnja Bosna

Nazočne je na početku skupa pozdravio Boris Marijanović, predsjednik OO HDZ BiH Vitez, te je izrazio uvjerenje da su Hrvati Viteza svjesni što im je činiti.

„Jedino i samo politika nacionalnog okupljanja i političko zajedništvo Hrvata može dovesti do realizacije ključnih ciljeva, a to su ravnopravnost hrvatskog naroda i legitimno predstavljanje. Prije četiri godine imali smo isti ovakav skup, upravo na ovom mjestu i tada smo uputili jasan hrvatski odgovor tadašnjoj platformi i izabrali smo našeg hrvatskog člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića i ne sumnjam da ćemo to učiniti opet. Izabrali smo dovoljan broj izastupnika na svim razinama i uspjeli smo pokrenuti brojne projekte, kako u Vitezu, tako i na području Srednje Bosne, a uspjeli smo vratiti poziciju načelnika. Pokrenuti su brojni projekti uz potporu i našeg predsjednika i naših dužnosnika na svim razinama vlasti. Vjerujem da ćemo i nakon 7. listopada biti opet u istoj poziciji i nastaviti ono što smo započeli“, kazao je Marijanović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AMERIČKI PREDSJEDNIK

Trump rekao da policija ubija više bijelaca nego crnaca

Američki predsjednik Donald Trump jučer je umanjio opseg policijskog nasilja protiv crnaca, rekavši da policajci ubiju "više bijelaca".U intervjuu za CBS News, Trump je...