BUGARSKA

Završena obdukcija stradalih, gdje je osmi preživjeli putnik?

Ljudska greška je glavni uzrok tragedije na autoputu Struma, izjavio je danas zamjenik bugarskog glavnog tužitelja i ravnatelja Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov, navodeći da su rezultati obdukcije pokazali da su stradali u autobuskoj nesreći umrli od posljedica gušenja, a ne od udarca.

“To znači da su bili živi u vrijeme požara. Procjenu uzroka nesreće morat će dati konačna analiza, ali glavna verzija u ovom trenutku je ljudska greška kao uzrok nesreće”, izjavio je Sarafov na konferenciji za novinare, a prenosi sjevernomakedonski portal “Libertas”.

Naveo je da je mogućnost terorističkog akta dobro istražena i da Bugarska to kategorički odbacuje.

“Verzije o terorističkom aktu i naftnim cijevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorično odbačene”, rekao je Sarafov.

Tim iz tužiteljstva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će biti korišteni za identifikaciju preminulih.

Prema riječima Sarafova, na licu mjesta su pronađena 44 tijela, što je potvrdila i glasnogovornica Tužiteljstva Sijka Mileva na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Gdje je osmi preživjeli putnik?

“Na mjestu prometne nesreće u Bugarskoj, gdje se prije dva dana zapalio autobus iz Sjeverne Makedonije, pronađena su 44 tijela, sedam osoba se nalazi u bolnici, ali sudbina jedne osobe nije poznata”, izjavila je danas glasnogovornica bugarskog tužiteljstva Sijka Mileva.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je muškarac koji je preživio tragediju, rekao da je razbio staklo autobusa i da je spašeno osam osoba, a ne sedam.

Prema podacima granične kontrole, u autobusu su bile 52 osobe, prenose bugarski i makedonski mediji.

“Pronađena su 44 tijela, a on kategorički tvrdi da je spašeno osam osoba. U bolnici je sedam osoba”, rekla je ona.

U bolnici se, međutim, nalazi sedam osoba – četvoro muškaraca i tri žene.

“Ostala je velika zagonetka gdje je osma osoba. Provjeravamo ovu informaciju, ne želimo  širiti dezinformacije, moguće je da je očevidac konfuzan. Ipak, on kategorički to tvrdi”, rekla je Mileva./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LIDER SBB-A

RADONČIĆ: Glasanje HDZ-a za nas Bošnjake je nož u leđa, očekujem da povuku svoje glasove

Nakon današnjeg sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj...