Završena manifestacija “Stolačko kulturno proljeće 2014.”

Četvrta večer ovogodišnje dvanaeste po redu manifestacija “Stolačko kulturno proljeće” sa svojim zanimljivim sadržajem odvijala se na najljepšoj mogućoj sceni pod vedrim nebom, na Radimlji kod Stoca.

Nakon uvodne glazbene točke grupe Vidoštačka kraljica, okupljenim ljubiteljima pisane i izgovorene riječi i umjetnosti uopće prigodnim se riječima obratio ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i predsjednik Matice hrvatske Stolac dr. Mladen Bošković, govoreći o značenju ove manifestacije koja je odavno prerasla stolačke okvire.

Godišnjak za povijest i kulturu, redovni pratitelj manifestacije i ove je godine izašao iz tiska. Urednik Željko Raguž, temljito je predstavio sadržaj knjige. Ovom prigodom, nakon Hrasna, predstavljena je i knjiga “Stjepan Batinović – svećenik vjere” čiji su autori osmorica svećenika, a o knjizi su govorili njih dvojica: don Mladen Šutalo i don Ivo Šutalo.

U sklopu ove večeri upriličena je i izložba uradaka u kamenu “Pod teretom križa” autora Srećka Marijanovića koju je otvorio i o pjesniku te njegovim kamenim uradcima govorio akademski kipar Ante Brkić, predsjednik Matice hrvatske Čapljina./HMS/

Najnovije

BEOGRAD

Sin srbijanske političarke skočio kroz prozor stana na petom katu

Stravična vijest stiže iz Beograda. Naime, 25-godišnji sin (J.I.) srbijanske političarke Sande Rašković Ivić, preminuo je nakon što je skočio kroz prozor stana u...