Sve vijesti

LIVNO

Završena izgradnja poljoprivrednog centra

Završeni su radovi na izgradnji poljoprivrednog centra u Livnu. Radovi su se odvijali u dvije faze, a ukupna vrijednost radova je 238.923,28 KM.

Prva faza kojom su osigurane prostorije za pčelare za preradu voska, izradu pogača i punionicu medazavršena je prošle godine,vrijednosti radova iznosila je 121.477,52 KM.

Drugom fazom uređene su višenamjenske prostorije za organsku proizvodnju, prostorija za rashladne komore te je završena izgradnja sanitarnih čvorova i ulaznog prostora. Ukupna vrijednost radova iznosila je 79.385,66 KM, a dio sredstava u iznosu od oko 54.000 KM Grad Livno dobio je od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U prostoriju za rashladne komore ugrađene su dvije rashladne komore ukupnog kapaciteta 103 m3, za čuvanje pothlađenog voća i povrća, te zamrznutog voća. Ukupna vrijednost komora je 38.060,10 KM, a financirane su od strane TheChurchof Jesus ChristofLatter-daySaints./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...