Završen Sabor HDZ BiH, Čović naznačio tri ključna zadatka koje stranka treba ostvariti u naredne četiri godine

Socijalno-ekonomske reforme, preuustroj BiH, uključuući i izmijene izbornog zakona kako bi onemogućili da drugi biraju predstavnike Hrvata i euroatlanski put, to su tri ključne zadaće koja moramo ostvariti u narednom četverogodišnjem razdoblju, kazao je u završnom obraćanju izaslanicima Sabora HDZ BiH, koji je završen večeras u 21 sat,  – novi stari predsjednik stranke dr Dragan Čović.

Čović je, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, najavvio održavanje dvodnevnog savjetovanja, koje će se održati na Kupresu 8. i 9. Svibnja, na kojem će biti predstavljena riješenja ključnih programskih opredjeljenja, na kojima, kako je rekao predsjednik HDZ BiH, rade određeni instituti, uključujući i prijedloge izmjena izbornog zakona te model preustroja BiH.

IMG_1790

U programskoj deklaraciji koju je usvojio Sabor HDZ BiH ističe se kako će se ova stranka zalagati za BiH s najmanje tri ustavno-administrativne teritorijalne jedinice s diskontinuitetom teritorija, te preustroj Sarajeva, kao glavnog grada BiH u distrikt.

Sabor HDZ BiH završio je izborom 30 članova Središnjeg odbora. Prethodno  su  uz Čovića kao predsjednika stranke, izabrani članovi novog vodstva stranke.  Za zamjenicu predsjednika izabrana je Borjana Krišto, za dopredsjednike Marinko Čavara, Davor Čordaš, Anto Domić, Zdenko Ćosić i Vjekoslav Bevanda.

Za ostale članove Predsjedništva HDZ BiH izabrani su:  Ivan Vukadin, Anton Rill, Mato Zovko, Lidija Bradara, Mijo Krešić, Ivo Vincetić, Delfa Dejanović, Ljubo Grizelj, Mladen Bošković i Marija Rapo./HMS/

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...