DR. PAVLIČIĆ UPOZORAVA

Zatvorite kovčeg, Amfilohijevo tijelo je leglo zaraze

Doktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić obratila se predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela tražeći od njega da izda nalog da se zatvori kovčeg mitopolita Amfilohija, ocjenjujći da je obred, u kom tisuće ljudi ljube njegovo tijelo leglo zaraze.

Veliki broj građana okupio se u subotu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja da dočeka posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija, i u mimohodu oda posljednju počast.

– Ne znam koliko ste moćni, ali znam da ste u obvezi prema svima nama građanima Crne Gore da se u svim trenucima ponašate kao prema jednakima jer ste predsjednik NKT-a, navodi se u obraćanju Pavličić.

Doktorica smatra je da svako treba da se sahranjuje po jednakim pravilima, “a ne da pravimo hepeninge i promocije za lidere drugih zemalja”.

– Suprug moje prijateljice je u plastičnoj vreći iznijet iz KCCG-a i imala je 15 minuta da se oprosti ona i dvoje djece od pokojnika koji je imao 57 godina, na Čepurcima. Roditelji nisu mogli vidjeti svoje dijete, naglasila je Pavličić i apelirala da NKT reaga.

– Dosta je toga više, jer uljudnost se tumači kao slabost i nemoć, a beskrupuloznost kao ispravni i pravi put. Zato Vas osobno kao zdravstveni radnik i profesionalac molim reagirajte kako biste reagirali prema svakom građaninu Crne Gore, zaključila je doktorica Pavličić.

Amfilohije će biti sahranjen u nedjelju, 1. studenog nakon liturgije koju će služiti patrijarh Irinej.

Ranije danas NKT je apelirao na vjernike i svećenstvo da poštuju mjere, da nose masku i drže distancu.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori registrirano je 275 novih slučajeva infekcije virusom korona, a sedam osoba je preminulo, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje. Ukupan broj inficiranih virusom korona iznosi 3.957, prenosi Face TV./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije