ČEKA SE POTVRDA SENATA

Zastupnički dom Kongresa donio zakon o Daytonskom sporazumu, bošnjačka zajednica iz St. Louisa sudjelovala u izradi

Članica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a Ann Wagner (Republikanska stranka), zamjenica člana Vijeća za vanjske poslove tog tijela, objavila je na svojoj službenoj stranici da je Dom usvojio Zakon o pridržavanju načela Daytonskog mirovnog sporazuma kroz potencijalne sankcije svim stranim državljanima koji prijete stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Wagner, koja je ujedno i predlagateljica ovog zakona, izjavila je kako je tijekom njegove izrade surađivala s bh. zajednicom koja živi u St. Louisu, u saveznoj državi Missouri.

– Regija St. Louis je dom najveće bh. zajednice izvan Bosne i Hercegovine. Ova lokalna zajednica je bila snažan partner i ja sam blisko surađivala s njima kako bismo osigurali da imamo neophodne alate za suočavanje s koruptivnim djelovanjem u Bosni i Hercegovini – navela je Wagner.

Poručila je da građani Bosne i Hercegovine trpe zbog izravnog djelovanja političara koji bezobzirno siju podjele u BiH, često uz punu podršku Rusije.

Ovaj zakon će zaštititi Daytonski sporazum, očuvati desetljeća napretka nakon užasnog rata i poslati jasnu poruku da Sjedinjene Države podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju Bosnu i Hercegovinu.

– Nadam se da će Senat poduzeti hitne mjere za usvajanje ovog prijedloga zakona kako bismo kroz sankcije mogli pomoći Bosancima da spriječe opasnu političku krizu – zaključila je Ann Wagner, članica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...