ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ

Zastupnici SDS i PDP podržat će zaključke Narodne skupštine Republike Srpske

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da smatra da nije pametno da se danas priča o referendumima i secesiji RS.

-Za te stvari vjerojatno ima vremena – dodao je Šarović i naveo da treba pričati o dva pitanja, odgovoru RS na odluke Ustavnog suda i što s ovakvim Ustavnim sudom BiH.

Kazao je da su po njemu to glavna pitanja.

-Nemojte misliti da kod mene i oporba ima bilo kakvog straha, ali prije svega ima briga. Kada izgovaramo tako krupne riječi, trebamo to imati na umu – naveo je Šarović u obraćanju Narodnoj skupštini Republike Srspke na posebnoj sjednici o odluci Ustavnog suda BiH u vezi s poljoprivrednim zemljištvom RS.

Njegov stav je, dodao je, da svi trebaju pokušati naći zajednički imenitelj, pokazati zajedništvo oko ovako krupnih pitanja.

Šarović je najavio da će SDS stati iza zaključaka koje je predložila predsjednica RS na posebnoj sjednici, ali da ima nešto drugačiji stav o ključnim zaključcima.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao da je očekuje mnogo mudrosti, razuma i razboritosti da se ovo pitanje razriješi.

-Potrebno je mnogo opreza -kazao je Borenović u obraćanju parlamentu.

Najavio je da će Klub PDP-a poštovati stavove Narodne skupštine RS.

-Ali smo isto tako oprezni da prihvatimo bilo kakav avanturizam bez jasne strategije – rekao je Borenović.

Parlamentu su se na posebnoj sjednici obratili i lideri stranaka iz RS-a, koji su dio vladajuće većine.

Posebno skupštinsko zasjedanje je zakazano na zahtjev entitetske predsjednice Željke Cvijanović, koja je predložila samo jednu točku, koja je naslovljena kao “Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH“.

Razlog za sjednicu parlamenta RS-a je odluka Ustavnog suda BiH o neustavnom članu 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koju srpski dužnosnici ne prihvaćaju i smatraju štetnom za RS./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARKOTIĆ GOSTOVALA KOD STANKOVIĆA

Evo kojih su se tema dotaknuli

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je u nedjelju da je broj od 56 novooboljelih u Hrvatskoj dobar jer pokazuej da...