Zastupnice Krišto i Frljić završile obuku za trenerice za borbu protiv govora mržnje i zapaljive retorike

Zastupnice HDZ-BiH Suzana Krišto i Dajana Frljić, uspješno su završile obuku za trenerice za borbu protiv govora mržnje i zapaljivoj retorici u političkom diskursu u BiH, održanom u organizaciji Westminister Foundation for Democracy – Western Balkans.

a Na programu, koji je okupio političke aktere koji kroz svoje djelovanje na političkoj sceni ispoljavaju integritet u radu i fokusiraju se na konkretne pomake, uz izvrsne predavače, Prof.dr. Mariju Lučić-Ćatić, Adnanom Kadribašićem, dipl.iur, i Krešimirom Macanom, komunikacijski savjetnik i predavač specijaliziran za krizno komuniciranje, bavili su se prepoznavanjem i smanjenjem upotrebe govora mržnje i zapaljive retorike u političkom diskursu i kreiranjem odgovora na takve pojave kroz alate za konstruktivnu komunikaciju utemeljenu na argumentima i politikama od općeg interesa.

Sudionicima je pruženo duboko razumijevanje kako prepoznati i suprotstaviti se govoru mržnje u političkom okruženju. Trening je organiziran s ciljem osposobljavanja polaznika kako bi prenijeli svoje stečeno znanje unutar političkih zajednica, potičući konstruktivan politički dijalog u Bosni i Hercegovini.

Uz izabrane političke dužnosnice, zastupnice HDZ-a BIH: Suzanu Krišto i Dajanu Frljić, na programu su sudjelovali i predstavnici sastavnica HDZ-a BiH: Nikolina Perković i Miroslav Tomić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img