U PETAK BIO NA POSLU

Zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj radi u Ericsson Nikoli Tesli

Potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o mlađem čovjeku iz Zagreba koji je u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Vijest je potvrđena nakon sastanka nacionalnog stožera Civilne zaštite koji je održan jutros u Banskim dvorima.

Zaraženi je muškarac zaposlen u tvrtki Ericsson Nikola Tesla i u petak je bio na poslu. Također dozaje se kako tvrtku nitko iz nadležnih institucija nije kontaktirao već su prvu informaciju o tome da je zaražen njihov djelatnik saznali od njegove obitelji.

Iz tvrtke je stiglo i službeno priopćenje.

– Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa, stoji u priopćenju.

– U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama, navodi kompanija./HRT/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VLADA HRVATSKE

Za pomoć Hrvatima u BiH u epidemiji dodijeljeno 43 milijuna kuna

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske čije su sve točke dnevnog reda posvećene rješavanju aktualne krize uzrokovane epidemijom koronavirusa odlučeno je, između ostaloga, kako će...