DIPLOMATSKI SKANDAL BEZ PRESEDANA

Zaposlenik Veleposlanstva SAD organizator prosvjeda protiv Katoličke crkve u Sarajevu, iz američkog Veleposlanstva stigao odgovor HMS-u

Zabranjen je skup pred Katedralom Srca Isusova u Sarajevu, najavljen za subotu, kojim je grupa građana željela izraziti nezadovoljstvo zbog molitve za ubijene u Bleiburgu u Austriji na kraju Drugog svjetskog rata.

“Rješenjem Prve policijske uprave, skup pred Katedralom Srca Isusova je zabranjen”, rekao je za Al Jazeeru Plamenko Muratović, jedan od organizatora skupa, i pozvao građane da ne dolaze ispred katedrale na način kako je ranije bilo planirano. Muratović je ranije najavio skup na kojem su aktivisti trebali pjevati partizanske pjesme dok u katedrali bude služena misa.

Planeko Muratović je dugogodišnji zaposlenik Veleposlanstva SAD u Sarajevu, u ratu je bio pripadnik HOS-a, a potom tzv. Armije RBiH, saznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro obaviještenog izvora.

Plamenko Muratović u društvu s poznatim hrvatofobom Reufom Bajrovićem.. Foto: Bošnjaci.net

Redakcija Hrvatskog Medijskog Servisa poslala je upit američkom veleposlanstvu u BiH je li informacija da je Plamenko Muratović njihov uposlenik točna. Dobili smo i odgovor Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD U BiH koji glasi:

“Politika ambasade SAD-a je da ne komentariše kadrovska pitanja”.

Drugim riječima iz Veleposlanstva SAD u BiH nisu željeli ni potvrditi, ali nisu ni demantirali da je Plamenko Muratović njihov zaposlenik.

Ukoliko jeste ovo predstavlja diplomatski skandal bez presedana da djelatnik jednog stranog veleposlanstva organizira prosvjede protiv Katoličke crkve i molitve za žrtve zločina./HMS/

1 COMMENT

  1. Sramota na što je američka politika spala,
    Da bi se sačuvala globalna politika toliko su se odmakli od Demokratskih načela da im polako sve veći broj europskih zemalja okreće leđa.

Comments are closed.

spot_img

Najnovije

spot_img