Zaplijenjena krijumčarena odjeća vrijedna više od 100.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Bosne i Hercegovine su u četiri odvojene akcije na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli raznu robu u vrijednosti od 101.300 KM. Skrivena i neprijavljena roba pronađena je tijekom kontrole robnog i putničkog prometa na Graničnom prijelazu Rača.

I prilikom kontrole na putnoj komunikaciji Tuzla-Sarajevo, pronađena je i oduzeta roba stranog porijekla, a radilo se o 677 komada tekstilnih proizvoda (jakne, hlače, haljine, majice), priopćeno je danas iz UNO BiH. Pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za konačno carinjenje na područiju Regionalnog centra Tuzle, pronađena je također neprijavljena roba i to 2.091 komad tekstilnih proizvoda (dukserice, hlače i majice). U suradnji sa pripadnicima Grupe za obavještavanje i na osnovu operativnih saznanja prilikom provjere prometa akciznih proizvoda pronađeno je 1.366 paklica cigareta koje nisu bile obilježene na zakonom propisan način.

Protiv počinitelja nezakonitog uvoza robe bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAJBOLJI IGRAČ RIJEKE ŠOKIRAN

ANDRIJAŠEVIĆ: Što rade ti suci u VAR sobi?

Rijeka je skoro do polovice drugog poluvremena polufinala Kupa protiv Osijeka bila na konopcima. Petar Bočkaj je zabio dva krasna gola, Osijek je imao...