Hrvatski Medijski Servis

ZAOBIĐITE NAS Komšić proglašen personom non grata i na teritoriju općine Usora

Foto: PIXELL

Željko Komšić, rezervni bošnjački član Predsjedništva BiH proglašen je nepoželjnim na teritoriju općine Usora.

Izborom Željka Komšića na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dominantno bošnjačkim glasovima, grubo je narušeno “natkrovljujuće načelo Ustava BiH” o konstitutivnosti tri naroda koja podrazumijeva legitimno predsatvljanje konstitutivnih naroda i međusobnu jednakopravnost konstitutivnih naroda, navedeno je u otvorenom pismu koje su danas javnosti uputili načelnik općine Usora g. Zvonimir Anđelić i predsjedatelj Općinskog vijeća općine Usora g. Ivo Suvalao.

“Time je izigrana i uzurpirana izborna volja hrvatskog naroda u Federaciji BiH od strane bošnjačkog naroda i dovedeno je u pitanje povjerenje hrvatskog naroda u demokratske strukture i institucije u ovoj složenoj daytonskoj ustavno-pravnoj strukturi Bosne i Hercegovine. U općini Usora hrvatski narod zastupljen sa preko 90% od ukupnog broja stanovnika, na netom održanim općim izborima od ukupnog broja izašlih birača kandidat HNS-a dr. Dragan Čović dobio je potporu 74% od ukupnog broja na izbore izašlih glasača, što je preko 92% hrvatskog biračkog tijela u općini Usora”, navedeno je u otvorenom pismu.

Izjavu Željka Komšića kako je on predsjednik i svih onih Hrvata koji nisu glasovali za njega, istaknuto je, smatramo uvredljivim i licemjernim izrugivanjem načelu legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i međusobne jednakopravnosti konstitutivnih naroda.

“Bosna i Hercegovina nije građanska država, već država tri konstitutivna naroda i ostalih građana. Zbog navedenog načina izbora smatramo da su u Predsjedništvu BiH izabrana dva bošnjačka člana, i budući da se tako Željko Komšić osobno stavio u funkciju majorizacije hrvatskog naroda u BiH, ovim mu poručujemo da u svom budućem političkom djelovanju kada bude zastupao građane BiH zaobiđe područje općine Usora, gdje većinski žive Hrvati jer ga ne smatramo svojim legitimno izabranim predsjednikom, tako da je Željko Komšić persona non grata na području općine Usora”, zaključuje se u otvorenom pismu kojega supotpisuju načelnik općine i Predsjedatelj OV Usora./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte