DODIK O SASTANKU S NELSONOM

Nelson se prevario ako misli da može prijetiti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je žaljenje što se, kako je naveo, njegov konstruktivan sastanak s veleposlanikom SAD u BiH Erikom Nelsonom pretvorio u prijetnju, ističući da administracija SAD neće moći zaustavi obranu interesa Republike Srpske.

“Imao sam dobar razgovor večeras s veleposlanikom SAD. Sve što je on meni rekao ja sam uzvratio. Bilo je nekih stvari i to doživljavam kao prijetnju i ne mogu vjerovati da se upuštaju u tavko nešto. BiH pripada nama, a ne njemu, da on prijeti u njenoj obrani”, rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Srpski član Predsjedništva BiH smatra da se veleposlanik Nelson prevario ako misli da može prijetiti.

“Republika Srpska, kao što i oni kažu, da imaju crvene linije i mi imamo svoje. Rekao sam mu da je naša politika skromna, ali ponosita i da nećemo odustati od osnovnih principa bez obzira koliko SAD bile velike i oni na ovaj način iskazivali prijetnju. Žao mi je što je to učinio”, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva iz Republike Srpske dodao je da je administracija SAD već izrekla neke sankcije, ali da neće moći zaustaviti obranu interesa Srpske, bez obzira na, kako je rekao, njihovu zaljubljenost u BiH.

“Imali smo konstruktivni sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena prijetnja, to je već neka druga priča”, rekao je Dodik.

Kad je riječ zajedničkoj izjavi Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, od koje se ogradila Ruska Federacija, Dodik je ponovio da to predstavlja tipično miješanje u unutarnje stvari BiH.

“To je tipično miješanje u unutarnje stvari. Što njih briga za političke procese, što imaju s tim i tko im je dao mandat da to čine? Oni su sami prigrabili mandat i uljezi su u ovoj zemlji”, rekao je Dodik.

On smatra da se PIC pokušava nametnuti kao neki faktor, iako su izvan sustava i nemaju nikakve veze sa političkim sustavom BiH, Daytonskim sporazumom.

“U Daytonskom sporazumu ih nigdje nema. Tako da nisam čitao njihovu izjavu niti me zanima”, dodao je Dodik.

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira još jednom izražava svoju bezrezervnu podršku radu Ustavnog suda BiH i svih njegovih sudaca, navodi se u izjavi PIC-a kojoj se nije pridružila Ruska Federacija./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije