Hrvatski Medijski Servis

DRUGI BOŠNJAČKI ČLAN PREDJEDNIŠTVA Komšić: Zastupat ću interese građana i “naroda iz kojeg potječem”

Foto: N1

Novoizabrani drugii i rezervni  bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Željko Komšić (prvi gledajući po osvojenim glasovima u bošnjačkome korupsu) kazao je danas na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva BiH da ukazano povjerenje na izborima neće biti iznevjereno.

“Povjerena mi je velika čast, ali i velika obveza da ponovno zastupam interese građana BiH i naroda iz kojeg potječem. Upravo sam se zakleo da povjerenje koje mi je ukazano neće biti iznevjereno i u to ću uložiti sve svoje znanje i trud. Bit ću predsjednik svih građana, afirmirati sve vrijednosti demokratskog društva i civilizacijske tekovine. Koristim priliku da se zahvalim našim prethodnicima u njihovom radu. U vrhu mojih prioriteta bit će inzistiranje i rad na vladavini prava, odnosno afirmaciji ustavnosti, zakonitosti i pravde, afirmaciji demokratskih i civilizacijskih tekovina”, kazao je Komšić na početku svog govora.

“Građani BiH trebaju znati da ću kao član Predsjedništva BiH biti pobornik svake vrste ravnopravnosti, nacionalne, vjerske, rodne, socijalne, svake ravnopravnosti. Naša država je utemeljena na principima antifašizma. Nema odgovornosti prema državi ukoliko se toleriraju kriminal, korupcija, nepravda, segregacija i opća nesigurnost građana”, naveo je Komšić.

Kako je kazao, iz navedenog proističu siromaštvo, nezaposlenost, nezadovoljstvo, beznađe svake vrste koje naše ljude tjera iz naše domovine.

“Budućnost BiH po mom uvjerenju jesu članstvo u NATO i EU. To su ujedno i garanti sigurnosti i prosperiteta naše države i njenih građana. NATO put je danas tamo gdje je bio kada sam posljednji put prije četiri godine u istom svojstvu bio u zgradi Predsjedništva BiH. Došlo je vrijeme da to promijenimo i ja to neću propustiti. Neću propustiti priliku koja se može ukazati da to kroz aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u promijenimo”, poručio je novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić./HMS/

About the Author
  1. AnonimnoReply

    Komšić sere kvake on je niko i ništa

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte