SILEDŽIJA U UNIFORMI

Zamjenik zapovjednika specijalne policije FBiH Zoran Čegar istukao radnika na parkingu u Sarajevu

Snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga na području Općine Stari Grad u Sarajevu otkrio je kako je zamjenik zapovjednika Specijalne postrojbe FUP-a Zoran Čegar tukao mladića koji radi na tom parkingu.

Snimak nastao 10. siječnja ove godine prikazuje kako je policijsko vozilo blokiralo jedan privatni automobil na parkingu. Radnik je to očito pokušao objasniti Čegaru koji ga je prvo slušao, a zatim krenuo udarati u prisustvu dvojice kolege. Kako se može vidjeti, mladić uopće nije pružao otpor policajcu, piše Klix.

Radnik je zadobio tri udarca u glavu nakon čega je ovaj visokorangirani policijski službenik odšetao do policijskog vozila.

Niti jedan od Čegarovih kolega nije pokušao spriječiti nasilje nad mladićem koje je zabilježeno u ulici Tabaci u jutarnjim satima.

Povodom objavljenog snimka na kojem zamjenik zapovjednika Specijalne jedinice FUP-a Zoran Čegar tuče radnika na parkingu u Sarajevu, oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

“U vezi sa snimkom koji je objavljen u javnosti, imajući u vidu da raspolažemo saznanjima da se predmetno postupanje osobe u policijskoj uniformi dogodilo na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, po službenoj dužnosti, sukladno uputama i nalogu nadležnog tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te ćemo o rezultatima istih upoznati javnost”, rečeno je iz Uprave policije MUP-a Sarajevske županije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije