Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Zakazana hitna sjednica Zastupničkog doma BiH

Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održat će se u ponedjeljak 17. rujna u Sarajevu s početkom u 12 sati, priopćeno je danas iz ove institucije.

Jedina točka dnevnog reda bit će Zahtjev Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku.

Istog dana, bit će održana i 73. sjednica Kolegija Zastupničkog doma.

Izaslanici Doma naroda PSBiH početkom tjedna su na sjednici usvojili izmjene Zakona o kaznenom postupku, a Zakon je trebalo mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakonskog rješenja, ali i da bi se sačuvao integritet pravosudnog sustava u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Dom naroda također je usvojio i zaključak kojim se traži od Zastupničkog doma PSBiH da ove izmjene Zakona razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte