ČOVIĆ S UDRUGOM POSLODAVACA FBIH

Zajedničkim naporima ubrzati reformske aktivnosti, pandemija poremetila planove

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović danas je održao radni sastanak s predstavnicima poslodavaca, Adnanom Smailbegovićem, predsjednikom Udruge poslodavaca FBiH i predstavnikom Prevent grupacije, Mladenom Pandurevićem, direktorom Udruge poslodavaca FBiH i Petrom Ćorlukom, vlasnikom Violeta d.o.o., prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović i predstavnici poslodavaca razgovarali su o izazovima s kojima se poslodavci trenutno suočavaju zbog novonastalih okolnosti te preprekama koje je nužno čim prije otkloniti.

Predstavnici poslodavaca izdvojili su kako pomaci postoje, ali ih je potrebno ubrzati kako bi se olakšalo svim gospodarstvenicima bržim i efikasnijim rješenjima.

Također, napomenuli su ideju i inicijativu s kojom su krenuli prije godinu dana i dva upućena zakonska prijedloga koja imaju za cilj reformirati, modernizirati i ubrzati ekonomski i gospodarski sektor. Predstavnici poslodavaca uputili su dva prijedloga zakona koja su i dalje na čekanju u Parlamentu Federacije BiH. Navedene mjere dovele bi do prijeko potrebnog rasterećenja u privatnom sektoru i omogućile poboljšanje i povećanje prihoda zaposlenika.

Čović je istaknuo da je suradnja i zajedničko djelovanje privatnog sektora i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti prijeko potrebna i nužna na svim razinama. Pojava pandemije zakočila je sve reformske procese i bilo je potrebno prilagoditi se takvim okolnostima, ali i nadomjestiti gubitke koji su uslijedili.

Također, Čović dao je punu potporu i pomoć inicijativama i prijedlozima od strane poslodavaca i gospodarstvenika i zajedničko ubrzano djelovanje kako bi reformske procese ubrzali i unijeli novu dinamiku u sljedećem razdoblju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVOIZABRANI SABORSKI ZASTUPNIK

VIDOVIĆ: Hrvatska će ostati najveća podrška bh. Hrvatima

Radoje Vidović, novoizabrani zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru iz 11. izborne jedinice za Dnevnik.ba je izjavio kako je prezadovoljan izbornim rezultatima koje HDZ ostvario.„Unatoč...