“Zajednički napor- 14”- Eufor i Vojska BiH u zajedničkoj akciji

U Bosni i Hercegovini će 6.lipnja započeti višednevna operacija “Zajednički napor – 14”, u kojoj će sudjelovati Oružane snage BiH i EUFOR u suradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH, kao pomoć civilnim strukturama na saniranju šteta od poplava.

Sudjelovat će oko 1.200 vojnika Oružanih snaga BiH i 600 pripadnika EUFOR-a, s helikopterskim jedinicama, 200 kamiona, 34 građevinska stroja, 50 kontejnera za smještaj evakuiranog stanovništva, a na raspolaganju će imati i dva pontonska mosta, najavljeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH, javlja Fena.

Tijekom ove operacije vršit će se čišćenje terena, dostava hrane, deratizacija, dezinsekcija na tri pravca: područja zahvaćena poplavama u tijekovima rijeka Bosna, Sava i Drina.

Ministarstvo sigurnosti BiH uputilo je poziv entitetskim i civilnoj zaštiti Brčko Distrikta, da dostave podatke Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 o lokacijama i vrsti potrebne pomoći, kako bi se pripremio plan i iskoristilo prisustvo vojnika i mehanizacije za sanaciju nastalih šteta./HMS/

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...