PREDSJEDATELJ DOMA NARODA

Zahtjev za smjenu Grubeše pokušaj „ad hoc većine“ da vlada parlamentom; ‘džaba su krečili’

Inicijativa 16 zastupnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kojom traže smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše još jednom će potvrditi da ovim domom pokušava upravljati „ad hoc većina“, a ne ona koja je izabrala ovaj Vijeće ministara i formirala vlast u zajedničkim institucijama, ocijenio je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

„Inicijativa koju pokreće većina okupljena oko zastupnika Damira Arnauta osuđena je na propast što je opće poznato i već viđeno. Naravno da Dom naroda neće razriješavati ministre većine koja ih je izabrala jer su u ovom domu odnosi jasni. Međutim, problem je što ovakve inicijative u jednom domu narušavaju parlamentarne odnose i principe“, kazao je Špirić.

On smatra da bi se stranke koje su imenovale Vijeće ministara trebale držati parlamentarnih pravila, a ne politčkih koketiranja u ovisnosti od trenutka. „Smjene Grubeše neće biti što ne znači da se ne može kritizirati bilo čiji rad. I ovog puta uzaludna predstava za javnost. Popularno i slikovito rečeno: džaba su krečili“, zaključio je Špirić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije