Hrvatski Medijski Servis

ZAGREB Hrvatska ministrica kulture Obuljen-Koržinek primila izaslanstvo HKD Napredak

Hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila je u četvrtak u Zagrebu izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak kojega je predvodio novi predsjednik Nikola Čiča.

Čiča je zahvalio na prijemu i upoznao ministricu s poviješću, radom i djelovanjem Napretka, priopćio je Ured za informiranje HKD-a Napredak.

Riječi je bilo o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka. Naglašena je napose i važnost rada Napretka u Republici Hrvatskoj od Zagreba i Splita do Zadra i Dubrovnika ali i u Bosni i Hercegovini gdje je Napredak vrlo aktivan u promociji kulture i stipendiranju studenata te djelovanju Napretka u Crnoj Gori.

Napredak će nastaviti njegovati svoj identitet, kulturu i tradiciju, naglašeno je tijekom sastanka.

Ministrica je čestitala novoizabranom predsjedniku i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak poželjela im je puno uspjeha u budućem radu i promoviranju kulture, te iskazala potporu projektima Napretka kako kroz Ministarstvo kulture tako i prije svega kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte