VIJEĆE MINISTARA BIH

Za zbrinjavanje otpada u Mostaru pet milijuna eura

Vijeće ministara BiH usvojio je danas inicijativu i imenovao izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između BiH i EBRD-a koji je vrijedan pet milijuna eura za upravljanje čvrstim otpadom u Mostaru.

Kako se navodi u priopćenju Vijeća ministara BiH, ovaj projekt usko je povezan s još dva projekta usmjerena na adekvatno zbrinjavanje otpada u gradu Mostaru u korist svih stanovnika grada.

U priopćenju se ističe da je na sjednici usvojena Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o financiranju između BiH i Europske investicijske banke (EIB) za Koridor 5c, dionicu Ovčari – Mostar sjever u iznosu od 300 milijuna eura.

“Projekt podrazumijeva financiranje izgradnje dionice autoputa od Ovčara do Mostara sjever na Koridoru 5s, a izgradnja autoceste će biti podijeljena na dionice Ovčari — Mostar sjever i Mostar sjever — Mostar jug”, stoji, između ostalog, u priopćenju .

Dalje se navodi da je BiH osigurala novac za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare.

“Na ovaj način biće osigurano 2,5 milijuna KM za financiranje 50 posto procijenjene vrijednosti projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare na magistralnom putu M-18 na lokaciji Hum, BiH – Šćepan Polje, Crna Gora”, piše u priopćenju ./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije