Za ubojstvo tri cure Ejuboviću potvrđena kazna od 15 godina i 10 mjeseci zatvora

Odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH potvrđena je prvostupanjska presuda Almiru Ejuboviću, osuđenom na 15 godina i deset mjeseci zatvora za izazivanje prometne nesreće u kojem su 29. lipnja 2018 godine poginule tri djevojke, a jedna teško ozlijeđena.

Istovremeno, žalbe branitelja okrivljenog i zastupnika optužbe odbijene su kao neosnovane, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu Federacije BiH. Okrivljenom Ejuboviću je, pored zatvorske kazne, izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od pet godina nakon odsluženja kazne. U izdržavanje kazne okrivljenom će se uračunati i vrijeme provedeno u pritvoru od 11. lipnja 2018. godine. Ejubović je okrivljen za nesreću u kojoj su 29. lipnja 2018. godine na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva stradale Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je teške ozljede zadobila Ajla Oruč.

Prvostupanjskom presudom je oglašen krivim što je – upravljajući svojim neregistriranim putničkim motornim vozilom BMW X5, bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem prometnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, , ugrozio javni promet dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je propisana brzina do 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život.

Optužnica, potvrđena početkom kolovoza 2018. godine, Ejubovića tereti za počinjenje teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Suđenje u ovom predmetu počelo je 27. rujna 2018. godine, a prvostupanjska presuda izrečena je 20. prosinca iste godine./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije