Za nastavak izgradnje autoceste od Bijače do Počitelja EIB nudi kredit od 100 milijuna eura

Vijeće ministara BiH prihvatilo je danas na sjednici u Sarajevu Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke – Koridor 5C, dionica Počitelj – Bijača, koji povezuje Bosnu i Hercegovinu s Hrvatskom na sjeveru i jugu zemlje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Dionica Počitelj – Bijača, duga 21,2 km, podijeljena je na tri poddionice: Kravice -Bijača, Zvirovići – Kravice i Počitelj – Zvirovići. Europska investicijska banka daje kredit za realizaciju projekta u iznosu od 100 milijuna eura s alokacijom na Federaciju BiH, rokom otplate kredita od 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda i povoljnu EURIBOR kamatu.

Ukupni projektni troškovi su procijenjeni na 202 milijuna eura, od čega je EIB kredit 100 milijuna eura, a ranije zaključen kredit EBRD-a 60 milijuna eura.

Iznos sredstava koji nedostaje za izgradnju i nadzor nad izgradnjom, kao i za eksproprijaciju i projektiranje osigurat će se iz vlastitih sredstava, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AUSTRALIJA

Rudarski div eksplozijom uništio 46.000 godina stare špilje Aboridžina

Britansko-australski rudarski div Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom uništio 46.000 godina stare špilje Aboridžina u Zapadnoj Australiji koje datiraju iz posljednjega ledenog...