“ZA NAROD GAZE” Vikao “Allahu Akbar” pa ubio prolaznika, prethodno izbo svog cimera na spavanju

Ahmed Alid (45) proglašen je jučer krivim za ubojstvo i pokušaj ubojstva. Tražitelj azila iz Maroka je 15. listopada prošle godine nožem ubio 70-godišnjeg Terencea Carneya u središtu engleskog grada Hartlepoola. Prethodno je izbo svog usnulog cimera Javeda Nourija, pritom vičući “Allahu Akbar”.

Alid je ispričao policija kako je sve to počinio “za narod Gaze”. Samo osam dana prije nego što je on ubio prolaznika i ranio svog cimera, militanti Hamasa su upali u Izrael. Alid se zakleo kako bi ubio više ljudi da je imao mitraljez i drugo oružje, kazao je tužitelj Jonathan Sandiford na sudu u Teessideu.

Alid je s drugim tražiteljima azila dijelio kuću u sjeveroistočnoj Engleskoj. Bio je uzrujan što se Nouri obratio na kršćanstvo. Sustanari su ispričali kako je Alid počeo nositi nož nakon što je na televiziji vidio izvješće o događajima u Gazi.

Nouri je rekao kako se Alid smijao kad bi vidio snimke ubojstava koje je počinio Hamas. “Svaki put kad bi nekoga ubili, on bi slavio Boga. Bio sam jako zabrinut od te noći i vidio sam nešto zastrašujuće u njegovim očima”, prisjetio se Nouri.

Požalio se službenicima za stambena pitanja, Ministarstvu unutarnjih poslova i policiji, a Alid je upozoren da bi mogao izgubiti svoj smještaj. Alid je ubojstvo prolaznika pravdao tvrdnjama kako je Britanija pomogla u stvaranju “cionističkog entiteta” Izraela i da je Izrael “ubio nevinu djecu”.

“Oni su ubili djecu, a ja sam ubio starca”, poručio je. Napao je detektivke koje su ga ispitivale, tako da je proglašen krivim i za napad na službene osobe. Alid je negirao optužbe protiv sebe. Izricanje presude zakazano je za 17. svibnja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img