Za Komšića Radončić najbolji partner, s Lagumdžijom završio sve priče

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF), gostovao je sinoć u “Dnevniku D” Federalne televizije.

Govoreći o tome tko su mogući koalicijski partneri DF-a nakon listopadskih izbora, Komšić je rekao da će se o tome odlučivati poslije izbora, a na osnovu postignutih rezultata.

– Imat ćemo više svojih zahtjeva za ulazak u koaliciju. To su ekonomska pitanja, borba protiv korupcije, generalno rečeno pitanja iz domena pravde, obrazovanja i zdravstvene zaštite. Ako se možemo dogovoriti oko toga, bit će u redu – rekao je Komšić, dodajući da je s predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom završio sve priče.

Na upit novinarke je li moguća suradnja s Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komišić je kazao:

– Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni,
gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve,  sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje. Jedino u Radončiću losobno i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje.  U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić – kazao je Komšić, te dodao:.

-Ako računate da izbacite neku drugu stranku iz vlasti, recimo da izbacite SDP pa da vi zasjednete u „Elektroprivredu BiH”, „BH Telekom”, ili da izbacite SDA iz vlasti, kakva je to politika. To vam onda liči na isto. To nije promjena, a svi pričamo da nam trebaju promjene. I jedno što ja u ovom trenutku zaista vidim na političkoj sceni, ne računam na druge stranke koje su po svom programu dobre, jedina jača politička snaga s kojom možete dogovoriti promjene i koja je zainteresirana za njih su Radončić i SBB – rekao je Komšić.

kazao je i kako će  kandidat DF-a za Predsjedništvo BiH biti netko iz reda hrvatskog naroda.

Inače, Dnevni avaz danas je objavio istraživanje koje je ovaj list naručio od javnosti slabo poznatog Centra za istraživanje javnog mjenja prema kojem će na sljedećim izborima Radončićev SBB osvojiti 29, Komšićev DF 23,  SDA 15,  HDZ BiH 11, a SDP 6 posto glasova, dok će sve ostale stranke u F BiH osvojiti ukupno 5 posto glasova./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...