COVAX

Za BiH 131.400 doza cjepiva

Međunarodni mehanizam Covax objavio je danas plan distribucije cjepiva protiv korona virusa. Plan se odnosi na razdoblje od veljače do kraja svibnja, a uključeno je i cjepivo AstraZeneca/Oxford.

Ova runda uključuje isporuku 237 milijuna doza cjepiva AstraZeneca.

Bosna i Hercegovina će, prema danas objavljenim podtacima, dobiti 108.000 doza tog cjepiva do kraja svibnja, pišu “Nezavisne novine”.

Za BiH se navodi i broj od 23.400 doza cjepiva Pfizera. Ali, kako je pojašnjeno, riječ je o ranije dogovorenim količinama i one se u tabeli spominju radi preglednosti, ali neće biti dio ovog kruga raspodjele.

Ovaj popis će se ažurirati do kraja tjedna kako bi se osigurali okvirni rokovi za opskbu tim dozama, podijeljeni na razdoblje veljače- ožujak i travanj-svibanj, naveli su iz Covaxa.

Ti rokovi ovise od raznih faktora, uključujući nacionalne regulatorne zahtjeve, dostupnost cjepiva i ispunjavanje drugih kriterijuma kao što su potvrđeni nacionalni planovi raspoređivanja i cjepljenja (NDVP), sporazumi o odšteti i odgovornosti te odobrenja za izvoz i uvoz.

Pored ovog prvog kruga dodjela, početkom veljače najavljena je raspodjela 1,2 milijuna doza cjepiva Pfizer-BioNTech, predviđenog za isporuku u prvom tromjesečju 2021. godine.

Te doze su radi preglednosti navedene u današnjoj tabeli raspodjele, ali nije poznato kada će biti isporučene.

Naredni krugovi raspodjele cjepiva iz portfelja Covaxa bit će objavljeni u dogledno vrijeme./HMS/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON VOJNE VJEŽBE U SRBIJI

DODIK: Granica između RS i drugog entiteta se neće mjenjati, ona je međunarodno priznata

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je mirni razlaz u BiH jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u...